Wat Wordt Jouw Nieuwe Speeltje?
Winkelmandje

Ruilen & Retouren

De retourvoorwaarden

Je hebt het recht om binnen 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen ( het zogenoemde herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

  De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • Waarop het artikel in je bezit is: 
  • Bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  • Bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

  Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door: 

  • Het geven van een retouropdracht via onze site. 
  • Het geven van een retouropdracht via ons  digitaal retourformulier
  • Het geven van een retouropdracht via een van onze medewerkers.
  • Het geven van een retouropdracht via de Whatsapp: 06 12 11 09 45
  • Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren.

  Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

  • het artikel compleet is.
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

  Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten in de bedenktermijn kunnen bederven, of die je om hygiënische of gezondheidsredenen niet kunt terugsturen als je de verzegeling hebt verbroken. 


  De volgende artikelen kunnen, indien de verzegeling van de verpakking verbroken is niet geretourneerd worden in verband met hygiëne (dit is wettelijk zo bepaald conform artikel 10, lid 8):

  • Ondergoed
  • Alle sextoys waaronder vibrators en dildo’s
  • Alle Drogisterij artikelen waaronder pillen, glijmiddelen en crèmes


  Let op: Condooms kunnen i.v.m. de veiligheid NIET geretourneerd worden.


  Bovengenoemde artikelen kunnen waneer de verzegeling is verbroken enkel geretourneerd worden wanneer het artikel defect blijkt te zijn. Defecten dienen binnen 30 dagen na ontvangst bij Masculum.nl te worden gemeld. Dit kun je doen door contact op te nemen met de klantenservice via de telefoon, email, contactformulier of Whatsapp. Er word dan in overeenstemming een passende oplossing gezocht.


  Bij elke levering ontvang je een afleverings- en retourbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om alleen deze bon mee retour te sturen. Je kunt ook door het invullen van het herroepingsformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht. Je kunt ook via ons digitaal retourformulier de retour aanmelden, deze kun je direct invullen, en wordt direct naar ons verzonden per mail.


  Met het toepassen va het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf (met iDEAL) betaald, dan storten wij dit zo spoedig mogelijk op je rekening. Dat betekent: binnen 4 dagen na verwerking van het retour en uiterlijk 14 dagen na je retourmelding. Heb je verzendkosten betaald, omdat de bestelling minder dan 50,- euro kostte? Dan krijg je ook deze verzendkosten terug als je de gehele bestelling retour stuurt. Wij betalen je terug met het zelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.


  Kosten van de retour zending

  De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. De geschatte verzendkosten bedragen 6,95 euro via PostNL. Informeer voor de actuele tarieven bij de pakketvervoerder. 


  Terugbetalen van een retour

  Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan, en heb je de bestelling vooraf (met Ideal) betaald, dan storten wij dit direct terug. Heb je verzendkosten betaald, omdat de bestelling minder dan 50,- euro kostte? Dan krijg je ook deze verzendkosten terug als je de gehele bestelling retour stuurt. Wij betalen je terug met het zelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.


  In het algemeen geldt dat wij (Masculum.nl) het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, restitueren. Ontbinding ontstaat vanaf het moment dat je ons op de hoogte hebt gebracht van het herroepen van de aankoop.


  Ruilen van een product

  Ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. Kost het nieuwe artikel minder dan 20.- dan betaal je 4,95 euro verzendkosten. Bij artikelen boven de 50,- euro is de verzending gratis.

  Wil je het artikel ruilen vanwege een fout van ons, of door een defect, dan zijn de eventuele verzendkosten uiteraard voor onze rekening.


  Retouradres

  Stuur je retour op naar het volgende adres:

  Masculum.nl
  Goedewerf 31
  1357 AN Almere


  Modelformulier voor herroeping:

  Het modelformulier voor Herroeping kun je hier downloaden: Herroepingsformulier.
  Of vul het digitale retourformulier in, en verzend dit direct naar ons: digitaal retourformulier